Shiatsu

Shiatsu

Shiatsu er en helhetlig kroppsbehandling som bidrar til å balansere mottakers energisystem. Shiatsu bygger på den japanske massasjen anma, som har dype røtter i den østlige tenkemåte. Anma har i nyere tid blitt komplementert med kinesisk og vestlig medisinsk kunnskap. Shiatsu betyr fingertrykk på japansk og utføres ved hjelp av fingre, hender, albuer og knær.

 

Shiatsu har som mål å fremme den naturlige, selvhelbredende prosessen hos mottakeren, velvære og personlig utvikling. Shiatsu søker også å ivareta god helse gjennom balansering av mottakers ki, livsenergi. Et menneskes velvære og opplevelse av helhet i kropp og sinn er avhengig av en harmonisk flyt i livsenergien.

Behandlingsmetode

Shiatsu bruker trykk og energetisk berøring på kroppens energibaner og punkter for å balansere sirkulasjonen i kroppens livsenergi.

 

Terapeut jobber langs hele meridianen i armer og ben og vil søke å samle energi i områder det er kyo(tomhet, underskudd av energi) og og spre ut energi der det er jitsu (fullhet, overskudd av energi). Terapeuten kan i tillegg jobbe lokalt med punkter(kalt tsubos), rundt f.eks en skulder eller albue. Man kan også legge inn ekstra punkter som har effekt på områder et stykke unna. Man kan også jobbe med punkter for å påvirke energiflyt og organfunksjoner opp i mot ulike symptomer eller ubalanser i kroppen.